Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2024

Ορόσημα για τους long

Σε Φρανκφούρτη και Νέα Υόρκη η προσοχή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Την προσεχή Πέμπτη η συνεδρίαση των μελών της ΕΚΤ, την ίδια μέρα το Road Show της JP Morgan -θα έχει προηγηθεί το Investor Day της ΔΕΗ στο Λονδίνο (23/1), θα έπονται η συνεδρίαση της Fed (1/2), η επενδυτική ημερίδα της Πειραιώς στο Παρίσι (2/2), λογικά θα έχουν ανοίξει οι οικονομικές προσφορές για τον ΒΟΑΚ και θα ετοιμάζεται η Intralot για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου.

Ενδιάμεσα δεν αποκλείεται να έχει ακολουθήσει κάποια συστημική τη Eurobank -με την έκδοση Tier II-, πιθανότατα να έχει επιχειρήσει μία «καθαρή έξοδο» ο ΟΔΔΗΧ και ενδεχομένως να υπάρξουν θετικές εκπλήξεις όπως η χθεσινή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στις 25 του μηνός και το Flash Note της Mytilineos για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 και το Conference Call που θα ακολουθήσει.

Γεμάτο το «ημερολόγιο» με πολλά και ενδιαφέροντα ορόσημα, στα οποία προσβλέπουν οι long. Θα επιβεβαιωθούν; θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως δεν περιμένουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα παρεκκλίνει από το βασικό σενάριο -δηλαδή της μείωσης με αρχή στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου (κατά 25 μ.β.)-, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τις τοποθετήσεις τραπεζιτών και οικονομολόγων στο Νταβός, με τη Λία Δεληγιάννη να έχει το ρεπορτάζ.

Ωστόσο, είναι το Road Show της JPMC -το πρώτο αποκλειστικά για την Ελλάδα, με παρουσία/συμμετοχή σε υψηλότατο επίπεδο-, που για γνώστες του συγκεκριμένου θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη ουσιαστικών εξελίξεων και για την κεφαλαιαγορά μας.

Mε την JPMC να προγραμματίζει επίσκεψη επιτελών της σε Αθήνα-Κωνσταντινούπολη για τα μέσα Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v