Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2024

Ο τηρών τις υποσχέσεις

«Εσπασαν» το φράγμα του ενός δισ. τα EBITDA της Mytilineos, επιβεβαιώνοντας τόσο τους αναλυτές χρηματιστηριακών οι οποίοι είχαν ανεβάσει υψηλά τον πήχη των αποτελεσμάτων όσο του ιδίου του επικεφαλής του group.

Ενα «στοίχημα» που κερδίζεται, δείχνοντας τη σταθερή/διαχρονική δυναμική/μεγέθυνσή του με πολύ σημαντική την επαναληψιμότητα των μεγεθών και μάλιστα κόντρα σε περίοδο αβεβαιότητας/ρευστότητας και αυξημένου επενδυτικού ρίσκου διεθνώς.

Στα 1,014 δισ. τα EBITDA -από 823 εκατ. (2022), με NetDebt/EBITDA στο 1,5Χ, επίπεδο εφάμιλλο εταιρειών που έχουν την επενδυτική βαθμίδα. Ωστόσο, αυτό που χρήζει αναφοράς -και κατά την εκτίμηση ειδικών της αγοράς αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του group- είναι η ικανότητα παραγωγής καθαρών κερδών. Γιατί αυτό που μετράει είναι η τελική γραμμή -το ποιοτικό στοιχείο που αφορά στη δημιουργία θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών/και η Mytilineos λειτουργεί σαν γεννήτρια.

Στα 623 εκατ. τα καθαρά κέρδη -από 466 εκατ. το 2022-, στα 4,50 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή, από 3,41 ευρώ το 2022. Μέρισμα 1,50 ευρώ/μτχ. (με ανοδική προσαρμογή για τις ίδιες μετοχές κατά την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).

Στα 5,638 δισ. ευρώ η αποτίμηση -μέγεθος που αντίστοιχό του σε μία αγορά, λ.χ. το λονδρέζικο City, και του FTSE 100 θα ήταν πολλαπλάσιο. Πόσο; θα έρθει η ώρα της fair value αποτίμησης με διεθνή standards, κυρίως την προοπτική του group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v