Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2024

Intralot: Ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές

Τελευταία ημέρα εγγραφών για το ομόλογο της Intralot, διαδικασία που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα.

Εκδοση ύψους 130 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης 6%-6,4%, 5ετούς διάρκειας και με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να αναλύει το νέο μοντέλο χρηματοδότησης έργων του ομίλου.

Εστιάζω στην αναφορά του Χρυσόστομου Σφάτου πως «έχουμε αλλάξει ριζικά τον τρόπο που θα χρηματοδοτούμε στο εξής τις εργασίες μας. Δεν θα συμβαίνει αυτό που γινόταν στο παρελθόν, όταν η Intralοt δανειζόταν η ίδια κάθε φορά απ’ όπου μπορούσε...», για να συμπληρώσει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ότι επιλέγεται η λύση του project finance. «Mε την πρόοδο των νέων συμβάσεων θα αποπληρώνονται τα δάνεια του project finance και παράλληλα θα προκύπτουν κέρδη για την εταιρεία...».

Οσον αφορά στην έκδοση, χρηματιστηριακές πηγές αναφέρονταν σε σημαντική υπερκάλυψη, με ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών. Τα μηνύματα χρηματιστών -που συμμετέχουν στη διαδικασία- κάνουν λόγο για ουσιαστικό retail bond, εστιάζοντας στο ενδιαφέρον της ευρύτερης επενδυτικής κοινότητας.

Και αυτό είναι το σημαντικό, σύμφωνα με τους ίδιους, ανάλογες ενέργειες να ξαναφέρνουν το κοινό στον χρηματιστηριακό θεσμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v