Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2024

ElvalHalcor: Με πλεονέκτημα και στη ναυπήγηση

Από τις συσκευασίες αναψυκτικών και ποτών, τροφίμων και φαρμάκων έως την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τη δόμηση, τις κατασκευές, καθώς και την ενέργεια, το αλουμίνιο βρίσκεται παντού.

Οι ιδιότητές του, όπως η υψηλή αντοχή, το χαμηλό βάρος, η ανθεκτικότητα, η ευκαμψία και η άριστη δυνατότητα συγκόλλησής του καθιστούν αυτό το μέταλλο πολύ δημοφιλές σε ένα εύρος κλάδων. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αναλλοίωτα, όσες φορές και να ανακυκλωθεί, έχει αναδείξει το αλουμίνιο ως πρωταγωνιστή στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, σε μια κυκλική οικονομία μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα.

Η ElvalHalcor βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς βιώσιμων προϊόντων αλουμινίου και χαλκού παγκοσμίως. Η Elval, ο τομέας έλασης αλουμινίου της εταιρείας, υλοποίησε στρατηγικές επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το τετραπλό θερμό έλαστρο Tandem, ύψους επένδυσης 150 εκατ. ευρώ που έθεσε σε λειτουργία το 2020, το νέο ψυχρό έλαστρο, καθώς και η νέα γραμμή βαφής, αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Η ElvalHalcor πρωτοπορεί και στον τομέα της ναυπήγησης, θυμίζω την ανακοίνωση πριν λίγες μέρες, το νέο καταμαράν Margarita Salas της Baleària που λειτουργεί με φυσικό αέριο, κατασκευάστηκε με αλουμίνιο της Elval, στο ναυπηγείο Armon/ Χιχόν- Ισπανία. Συνεργασία που καταδεικνύει τη δέσμευση της εισηγμένης να παρέχει βιώσιμες λύσεις αλουμινίου παγκόσμιας κλάσης για εφαρμογές στη ναυτιλία.

Εκτός από τη σημαντική συνεργασία με το ναυπηγείο Armon, φύλλα και ταινίες έλασης αλουμινίου από κράματα υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο της Elval καταλήγουν σε ναυπηγεία σε όλο τον κόσμο, από Ευρώπη, Αμερική και Ινδία, μέχρι Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα, για την κατασκευή σκαφών όλων των τύπων, χρήσεων και διαστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v