Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2009

Το ΧΑ και τα βραχυπρόθεσμα παιχνίδια προεξόφλησης

Τη συζήτηση για το περιθώριο ενός βραχυμεσοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου νομίζουμε πως την ανοίξαμε σχετικά νωρίς.

Έκτοτε, από τα χαμηλά από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου, μέχρι τα τελευταία υψηλά στις παρυφές των 2.300 μονάδων, ειπώθηκαν αρκετά, ακούστηκαν περισσότερα και με τη συνδρομή των αναγνωστών - φίλων του euro2day.gr.

Δύο μήνες και κάτι μέρες μετά, οι αγορές βρίσκονται και πάλι σε κομβικό σημείο, με αρκετές, είναι αλήθεια, επίσημες και ανεπίσημες φωνές να αναφέρονται στη βελτίωση της κατάστασης διεθνώς.

Πιο πρόσφατες, οι δηλώσεις του George Soros αλλά και της JP Morgan που προτείνουν ήπια τοποθέτηση στις μετοχικές αξίες.

Στα καθ’ ημάς, ο πρόεδρος του Χ.Α.,  Σπύρος Καπράλος, εκτιμά πως "τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας".

Θα θέλαμε να έχει δίκιο η JP Morgan, όταν θεωρεί πως η ύφεση βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, παρ’ όλα αυτά, η προσωπική μας εκτίμηση διαφέρει παρασάγγας και έχει καταγραφεί πλειστάκις.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί και, εάν θέλετε, όσο πληθαίνουν οι φωνές για τη βελτίωση της κατάστασης, για την έξοδο από την κρίση και για άλλα συναφή, γινόμαστε ακόμη πιο επιφυλακτικοί. 

Σχετικά με αυτή την άποψη, τη σημερινή ανοδική προσπάθεια στο Χ.Α. -κόντρα στη διόρθωση των ευρωαγορών- τη θεωρούμε ένα ακόμη παιχνίδι προεξόφλησης μιας πιθανής επόμενης προσπάθειας του Dow Jones να κινηθεί πιο κοντά στις 9.000 μονάδες.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από μια τελική ίσως φάση του ανοδικού κύκλου που ξεκίνησε από τα χαμηλά της 6ης/3 και φαίνεται να κορυφώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v