Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Καπράλος: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Σημαντική ανάκαμψη συναλλακτικής δραστηριότητας εμφανίζει το ΧΑ τον Απρίλιο και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Καπράλος.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Σ. Καπράλος: Τα χειρότερα είναι πίσω μας
Σημαντική ανάκαμψη της συναλλακτικής δραστηριότητας εμφανίζει το Χ.Α. τον Απρίλιο και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την είσοδο της εταιρίας Βιοϊατρική OTC στην ΕΝ.Α.

Σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τον Απρίλιο ήταν αυξημένη κατά 76% σε σχέση με τον μέσο ημερήσιο τζίρο του α΄ τριμήνου, ενώ ο Μάιος ξεκίνησε ακόμα πιο εντυπωσιακά και μέχρι την περασμένη Παρασκευή η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή έκλεισε 20% υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Σχολιάζοντας την τάση στις αγορές, ο πρόεδρος του Χ.Α. δήλωσε ότι "τα χειρότερα είναι πίσω μας". Ωστόσο, πρόσθεσε: "Το πόσο θα κρατήσει αυτό το διάστημα της ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια ή αν αυτό που βλέπουμε είναι ένα bear market rally δεν το ξέρει κανείς".

Όσον αφορά στην OTC, η διαπραγμάτευση των 5.400.000 μετοχών της εταιρίας ξεκίνησε πριν από λίγο με τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης το 1,70 ευρώ, ενώ η μετοχή της κινείται αυτήν την ώρα (11:22) 42,35% υψηλότερα στα 2,42 ευρώ.

Η OTC διέθεσε 699.000 μετοχές σε 55 μετόχους μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και διαθέτει διασπορά 12%.

Σημειώνεται ότι η OTC αποτελεί τη δεύτερη εταιρία που εισάγει στην Εναλλακτική Αγορά η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

--- Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.Ε. - OTC, της ενδέκατης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΕ - OTC ιδρύθηκε το 2003 και δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας. Διατηρεί τη γενική κλινική Doctors’ Hospital, η οποία είναι εξειδικευμένη στη βαριατρική (χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας) και σταδιακά αναπτύσσει τα τμήματα: ορθοπεδικό, ΩΡΛ, ουρολογικό, οφθαλμολογικό, γυναικολογικό, γαστρεντερολογικό και πλαστικής χειρουργικής.

Επίσης, ασχολείται με το εμπόριο ιατρικών ειδών και αναλωσίμων ως αντιπρόσωπος οίκων του εξωτερικού, ιδιαίτερα δε αυτών που σχετίζονται με τη βαριατρική (ενδογαστρικό μπαλόνι, γαστρικός δακτύλιος κ.λπ.).

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών η OTC διέθεσε σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 699.000 μετοχές προς 1,70 ευρώ ανά μετοχή αντλώντας περίπου το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της προγράμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρίας ανέρχεται σε 5.400.000. Σημειώνεται ότι με βάση την εν λόγω τιμή η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης διαμορφώθηκε σε 9.180.000 ευρώ.

Σύμβουλος της εταιρίας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΕ για την ένταξή της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Ο κύριος Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά, είπε μεταξύ άλλων: "H OTC είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση, η οποία εμπιστεύτηκε την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της σχεδίων. Είμαι πεπεισμένος ότι η OTC είναι μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί τόσο στην Εναλλακτική όσο και στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο μέλλον".

Από την πλευρά της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΕ , o κ. Γεράσιμος Χαλιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είπε: "Η ένταξή μας στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών επικυρώνει όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή πιστοποιεί και τη μεγάλη δυναμική του ομίλου μας. Όλα αυτά τα χρόνια ο όμιλος OTC αναπτύσσεται στη βάση ενός διττού στόχου: στο συνδυασμό της κερδοφόρας επιχειρηματικότητας και της προσφοράς στην κοινωνία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, ένα αγαθό που οφείλουμε να το υπηρετούμε με ευαισθησία, με ευθύνη και επαγγελματισμό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v