Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2009

Αμφίσημα τα μηνύματα για τη Σοφοκλέους…

Για ακόμη μία φορά η αμερικανική αγορά ΔΕΝ έδωσε σαφείς ενδείξεις εάν βαίνει προς ολοκλήρωση ο ανοδικός κύκλος και μέχρι ποιου σημείου μπορεί να εκτεθεί ή κατά πόσον προετοιμάζεται η επόμενη καθοδική κατάσταση των χρηματιστηρίων. 

Και αυτό θα είχε ενδιαφέρον να προσεγγιστεί από κοινού με τις κινήσεις διορατικών αμερικανικών κύκλων στην αγορά και στα συμβόλαια του χρυσού. Η συσσώρευση των τιμών του πολύτιμου μετάλλου σταθερά πάνω από τα 900 δολ. οδηγεί ορισμένους να ποντάρουν στο ενδεχόμενο ενίσχυσης της ουγκιάς προς τα 1.000 δολ. ή ακόμη υψηλότερα.

Αναφέρουμε ως συμπληρωματική αυτή την κινητικότητα στην προσπάθειά μας να ανιχνεύσουμε το περιθώριο περισσότερο ανοδικής αντίδρασης των μετοχικών αξιών.

Και αυτό γιατί ακόμη και αποτελεσματικοί αναλυτές, που πιάνουν την τάση από τα χαμηλά του Μαρτίου, δεν αποκλείουν ότι η ανοδική υπερβολή μπορεί να έχει συνέχεια προς τις 2.300 - 2.350 μονάδες. Αντίστοιχα θεωρούν ως στόχο τις 1.174 ή ακόμη και τις 1.196 μονάδες για τον FTSE-20, θεωρώντας τελευταίο μέρος μιας "παγίδας, που εξυφαίνεται μεθοδικά εδώ και καιρό από το ισχυρό κεφάλαιο" και εγλωβίζοντας σε μία ανοδική υπερβολή όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες.

Όμως από τη σημερινή συνεδρίαση κρατάμε το ότι ο Γενικός Δείκτης στην αρχική του αντίδραση έφτασε μέχρι τις 2.235 μονάδες, μπέρδεψε όμως στη συνέχεια όσους παρακολουθούν αυτή την κατάσταση της αγοράς με γνώμονα τον ΚΜΟ 200, καθώς υποχώρησε χαμηλότερα των 2.230 μονάδων όπου έχει διαμορφωθεί η συγκεκριμένη τεχνικής φύσεως περιοχή. Σε αντίθεση, όσοι παρακολουθούν την τάση με πιο βραχυπρόθεσμους δείκτες θεωρούν αναγκαία τη διατήρηση σε κλείσιμο του FTSE-20 πάνω από τις 1.120 - 1.130 μονάδες. Για να έχει πιθανότητες το σενάριο της ανοδικής υπερβολής μέχρι τις παρυφές των 1.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v