Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική κρίση και οι απαντήσεις σε 90''

Στο νήμα θα κριθεί η έκβαση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζουν οι F.T. Κλειδί η στάση των 25 ανεξάρτητων βουλευτών. Γιατί οι επενδυτές φοβούνται την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική κρίση και οι απαντήσεις σε 90

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, οι επενδυτές φοβούνται πως αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές θα ανέβουν στην εξουσία πολιτικοί οι οποίοι είναι αντίθετοι στα μέτρα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

Όπως τονίζουν οι F.T., οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταφέρει έστω και οριακά να συγκεντρώσει τη στήριξη 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι 25 ανεξάρτητοι βουλευτές αποτελούν κλειδί για την έκβαση της ψηφοφορίας, καθώς πολλοί φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν σε περίπτωση που διενεργηθούν νέες βουλευτικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά οι πολιτικές που προτείνει θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με τους διεθνείς δανειστές. Ορισμένοι αναλυτές στοιχηματίζουν ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση θα υιοθετήσει πιο μετριοπαθή στάση, αλλά οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται.

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v