Άνοδος 0,12% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Οι θετικές αποδόσεις των Α/Κ κατάφεραν να απορροφήσουν τις υψηλές απώλειες μεριδίων κατά -0,09% και να διαμορφώσουν το Ενεργητικό στα 6,550 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 8/12/2016

Απώλειες μεριδίων και εκροές κεφαλαίων δίχως «φρένο». Όπως οι προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κύλησε και η χθεσινή. Οι θετικές αποδόσεις των Α/Κ κατάφεραν να απορροφήσουν τις υψηλές απώλειες μεριδίων κατά -0,09% και να διαμορφώσουν το Ενεργητικό στα 6,550 δις €, με ανεπαίσθητη άνοδο της τάξεως του 0,12%. Οι χθεσινές ημερήσιες εκροές είχαν ιδιαίτερα έντονο ρυθμό και ανέρχονται στα 14,251 εκατ. €.

Οι ετήσιες απώλειες Ενεργητικού έχουν σταθεροποιηθεί περί του 9,50% στο διάστημα μετά τις 8 Νοεμβρίου. Αυτό οφείλεται καθαρά στο γεγονός των υψηλών αποδόσεων που έχουν επιτύχει τα Α/Κ. Αντιθέτως, ο ρυθμός των εξαγορασθέντων μεριδίων σε ετήσια βάση αρχίζει να λαμβάνει υψηλές διαστάσεις, επιδεινώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και αγγίζει πλέον το 11,72%. Οι δε ετήσιες εκροές κεφαλαίων έχουν φθάσει στο ποσό των 930 εκατ. €.

Η κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, από θετικός πρωταγωνιστής του έτους σε επίπεδο εισροών, τείνει να γίνει ο αρνητικός του μήνα Δεκεμβρίου. Οι εξαγορές μεριδίων στη διάρκεια της Πέμπτης ανήλθαν σε αξία 12,407 εκατ. €. Οι εκροές, ήδη, εντός του Δεκεμβρίου στην εν λόγω κατηγορία ανέρχονται σε 60,040 εκατ. €, με αποτέλεσμα οι ετήσιες εισροές της να έχουν περιοριστεί στα 86,097 εκατ. €.

Ακολούθησαν σε ημερήσιες εκροές τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,988 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 435 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 379 χιλ. €. Στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας οι εξαγορές περιορίστηκαν, μόλις σε 96 χιλ. €. Σε ημερήσιες εισροές ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 818 χιλ. €, τα Funds of Funds Ομολογιακά με 430 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 209 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι 20 κατηγορίες Α/Κ κινήθηκαν θετικά και παρά την ανομοιογένειά της σημείωσαν υψηλό ανοδικό πρόσημο 0,41%. Σε θετική μέση εξέλιξη καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,51%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,31% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,19%. Το υψηλότερο αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης σημειώθηκε στα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,45% και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με -0,17%.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v