Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Στην διάρκεια της Δευτέρας, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων απώλεσε 15,077 € σε απόλυτα νούμερα ή -0,22% σε ποσοστιαία και διαμορφώθηκε περί των 6,690 δις €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου*

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την 19/3/2018

Με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί να διατηρήσει το Ενεργητικό το θετικό του πρόσημο σε σχέση με την έναρξη του έτους. Αρωγός στην χθεσινή του προσπάθεια οι εισροές, που μείωσαν – όσο το δυνατόν περισσότερο – την ημερήσια υποχώρηση του Ενεργητικού σε υψηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στην διάρκεια της Δευτέρας, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων απώλεσε 15,077 € σε απόλυτα νούμερα ή -0,22% σε ποσοστιαία και διαμορφώθηκε περί των 6,690 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα εντόνως ανοδικά κατά 0,07% και αντιστοιχούν σε αξιοσημείωτες εισροές της τάξεως των 4,896 εκατ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς σημείωσε έντονα πτωτικό πρόσημο -0,49%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, μόνον 2 διασώθηκαν (τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων), που έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Οι υπόλοιπες 18 υπέστησαν απώλειες και την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών κατέγραψαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -1,91%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,63%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -1,12% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,96%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, όπου μάλιστα σε ορισμένες η συναλλακτική αξία ήταν ικανοποιητική. Η επενδυτική διάθεση ήταν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, θετική. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,399 εκατ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 830 χιλ. € (συμμετοχές αξίας 140 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη), τα Μικτά Α/Κ με 679 χιλ. € και τα Funds of Funds

Μικτά με 614 χιλ. €. Θετικό ισοζύγιο,επίσης, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 256 χιλ. €.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 640 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 231 χιλ. € και στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου 133 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

*Ο Κώστας Σιαμπράκος είναι Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v