Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση 2,1% στο Τόκιο

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Διστακτικά βήματα ανόδου για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες εκτός Ιαπωνίας. Σε κλοιό πιέσεων ο Nikkei καθώς η BoJ σηματοδοτεί πως δεν θα υπάρξει σύντομα νέα χαλάρωση. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο το γεν.

Διχασμένες για μία ακόμη ημέρα οι ασιατικές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να κινούνται σταθεροποιητικά, ενώ αντιθέτως στο Τόκιο καταγράφεται κάθετη πτώση καθώς διαψεύδονται τα σενάρια για νέα μέτρα ώθησης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 2,10% στις 14.299 μονάδες. Στο στόχαστρο βρέθηκαν κυρίως οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών καθώς το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει την ισχυρότερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ. Αιτία ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Χαρουχίκο Κουρόντα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η BoJ δεν αναμένεται να στηρίξει βραχυπρόθεσμα την οικονομία με νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Κι αυτό παρά τις προβλέψεις αρκετών αναλυτών ότι η πρόσφατη αύξηση του φόρου κατανάλωσης ενδέχεται να διακυβεύσει την ευάλωτη ανάκαμψη της Ιαπωνίας. 

Έτσι, το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 102,055 γεν έναντι του δολαρίου ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 101,55 γεν και τα 140,71 γεν έναντι του ευρώ.

Βουτιά μεγαλύτερη από 3% καταγράφει και η μετοχή της Toyota η οποία ανακοίνωσε ανάκληση 6,56 εκατ. οχημάτων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,68% στις 22.571 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,3% στις 1998 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,95% στις 5460 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,06% στις 2100 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατ΄α0,14% στις 2234 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v