Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές καθώς το Πεκίνο προχωρά σε μέτρα απελευθέρωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές των χρηματιστηριακών εταιριών. Η αγορά αγνόησε τη μείωση των κινεζικών εξαγωγών. Θετικά μηνύματα και από Fed.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τα δυσοίωνα μεγέθη για την Κίνα και στάθηκαν στα μέτρα απελευθέρωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε αμετάβλητος στις 14.300 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,61% στις 22.982 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,48% στις 2008 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,32% στις 5477 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,94% στις 2125 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,07% στις 2262 μονάδες.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν τις διασυνοριακές επενδύσεις μεταξύ Χονγκ, Σαγκάης και ηπειρωτικής Κίνας. Μία ημέρα νωρίτερα, ανακοινώθηκαν μέτρα απελευθέρωσης των επενδύσεων στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από την επιδείνωση των εμπορικών στοιχείων της Κίνας, καθώς ανακοινώθηκε δεύτερη μείωση των εξαγωγών. Παράλληλα, οι αγορές ικανοποιήθηκαν και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που καθησύχασαν τους επενδυτές αναφορικά με την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στο μέλλον. Ειδικότερα χαρακτηρίστηκε υπερβολική η αντίδραση στην αλλαγή του guidance των επιτοκίων. Επιπλέον σύμφωνα με τα πρακτικά, η Fed φέρεται να προσανατολίζεται σε μείωση του στόχου ανεργίας ο οποίος ήταν στο 6,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v