Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 3% στο Τόκιο με πρωταγωνιστή την τεχνολογία

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό. Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα ξεπερνούν τις προσδοκίες. Ράλι 8% για τη Softbank. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την Κίνα μετά τα τελευταία στοιχεία.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα που επαναφέρουν την αισιοδοξία για τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και τα τελευταία στοιχεία για την κινεζική οικονομία που απομακρύνουν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άλμα 3,01% στις 14.417 μονάδες. Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδείχθηκε η μετοχή της Softbank (η μητρική εταιρεία της Alibaba) με κέρδη 8,3% καθώς ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.  Τα αποτελέσματα της Alibaba σε συνδυασμό με τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες και η Intel έδωσαν ώθηση ευρύτερα στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,64% στις 22.815 μονάδες. Ο κορεατικός Κospi είναι αμετάβλητος στις 1992 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 0,6% στις 5412 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,3% στις 2107 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,36% στις 2237 μονάδες.

«Οι επενδυτές είναι κάπως πιο θετικοί μετά τα τελευταία κινεζικά στοιχεία» εξηγεί ο  Peter Esho της Invast Securities και συμπληρώνει: «Το βασικό θέμα είναι πως δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις. Οι αγορές περιμένουν ακόμη ανακοίνωση νέων μέτρων ανάπτυξης στην Κίνα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες». Ο κινεζικός ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 7,4% από 7,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2013. «Τα στοιχεία του ΑΕΠ δεν είναι άσχημα» εξηγεί ο Zhiwei Zhang της Nomura Holdings.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v