Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίο άλμα 2,6% για τον Ασιατικό δείκτη MSCI

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο σημείωσε ο Κεντρικός Ασιατικός δείκτης MSCI. Μικτά πρόσημα για τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες στην περιοχή. Στο επίκεντρο Ουκρανία και αποτελέσματα.

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ασίας με τους επενδυτές να επικεντρώνονται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Θετικό αντίκτυπο στις αγορές είχαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς ο Βλαδιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει τον τερματισμό των συγκρούσεων στις περιοχές που σπαράζονται από τον εμφύλιο.

Επιπλέον τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν εντός της εβδομάδας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ευρώπη, δημιούργησαν προσδοκίες ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα διατηρήσουν χαλαρή νομισματική πολιτική.

Από πλευράς τίτλων, η αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου στην Κίνα, Parkson Retail Group, ενισχύθηκε 12% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή του Αυστραλέζικου ομίλου της James Hardie Industries υποχώρησε 7% καθώς απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Κεντρικός Ασιατικός δείκτης MSCI ενισχύθηκε οριακά μόλις 0,1% στις 147,91 μονάδες καταγράφοντας ωστόσο τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Μαρτίου κατά 2,6%.

Στους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας, ο Topix της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,1%, και ο Αυστραλέζικος δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,4% στις 5.569 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Ταιβάν ο δείκτης Taiex κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% και στην Κίνα ο χρηματιστηριακός δείκτης στη Σαγκάη ενισχύθηκε 0,89% στις 2.226 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε ανοδικά 0,52% στις 24.930 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια της Νότιας Κορέας και της Ινδίας παρέμειναν κλειστά σήμερα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v