Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία στηρίζει τις ασιατικές αγορές. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την επενδυτική εμπιστοσύνη σε ευρωζώνη και Γερμανία, καθώς και στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, εν μέσω εκτιμήσεων πως η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό προς την Ουκρανία μπορεί να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή, αλλά και αισιοδοξίας ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από αμερικανικά μαχητικά στο Ιράκ θα αναχαιτίσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μετοχές της Σαγκάης υποχώρησαν από το υψηλό οκταμήνου εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον δανεισμό και την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την επενδυτική εμπιστοσύνη σε ευρωζώνη και Γερμανία, καθώς και στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύονταν κατά 0,4%, ενώ με κέρδη 0,2% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.161,31 μονάδες. Άνοδος 1,35% για τον δείκτη ASX στις 5.523,1 μονάδες και 0,10% για τον δείκτη Kospi στις 2.041,47 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,64% καταγράφει ο κινεζικός δείκτης CSI στις 2.350,3 μονάδες, 0,39% ο Shanghai Composite στις 2.216 μονάδες και 0,2% ο δείκτης Hang Seng στις 24.596,1 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v