Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα μηνύματα που έστειλαν από το Jackson Hole οι κεντρικοί τραπεζίτες. Η προσοχή στραμμένη και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών και περιμένουν να δουν την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά περίπου 0,1% στις 148,50 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,48% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.613,25 μονάδες.

Κέρδη 0,32% για τον δείκτη Hang Seng στις 25.192 μονάδες και 0,20% για τον δείκτη Kospi στις 2.060 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,19% κατέγραψε ο δείκτης ASX στις 5.629 μονάδες, 0,55% ο κινεζικός δείκτης CSI στις 2.352 μονάδες και 0,19% ο Shanghai Composite στις 2.236 μονάδες.

Στην ομιλία της στο ετήσιο συνέριο των κεντρικών τραπεζιτών που πραγματοποιήθηκε στο Jackson Hole των ΗΠΑ, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen είπε μεταξύ άλλων ότι η αγορά εργασίας δεν έχει ακόμα ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αναγνωρίζοντας ωστόσο την ανάγκη για ευελιξία, λέγοντας πως αν η πρόοδος «συνεχίσει να είναι ταχύτερη του αναμενόμενου» θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων συντομότερα του αναμενόμενου.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, τόνισε από την πλευρά του πως η ΕΚΤ «είναι έτοιμη να προσαρμόσει περαιτέρω την πολιτική της», λέγοντας πως το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία «για να διασφαλίσει την σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, ανέφερε πως η νομισματική πολιτική της χώρας του έχει τα «επιδιωκόμενα αποτελέσματα» και πως οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να καταπολεμήσουν τον αποπληθωρισμό με οποιονδήποτε τρόπο και με όλα τα μέσα.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v