Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές στις κυριότερες ασιατικές αγορές, με τους κλάδους υγείας και τραπεζών στο επίκεντρο. Οι ενδείξεις για μικρή μείωση των γεωπολιτικών ρίσκων, βελτιώνουν το κλίμα στις αγορές.

Με ήπιες διακυμάνσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με της μετοχές του τομέα της Υγείας να ενισχύονται, αλλά τις μετοχές των τραπεζών και των καταναλωτικών προϊόντων να κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο.

Το κλίμα δείχνει να βελτιώνεται κάπως στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ενδείξεων μικρής μείωσης των γεωπολιτικών ρίσκων, κυρίως στα μέτωπα της Ουκρανίας και του Ιράκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 147,98 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,03% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.322,6 μονάδες.

Κέρδη 0,38% για τον δείκτη ASX στις 5.580,6 μονάδες, 0,35% για τον κινεζικό δείκτη CSI στις 2.369,1 μονάδες και 0,33% για τον Shanghai Composite στις 2.234,09 μονάδες.

Στον αντίποδα, απώλειες 0,49% κατέγραφε ο δείκτης Kospi στις 2.053 μονάδες και 0,31% ο δείκτης Hang Seng στις 24.877,9 μονάδες.

Οι μετοχές της Chugain Pharmaseutical έκαναν ράλι 15%, καθώς σύμφωνα με πηγές η Roche Holding βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση και του υπολοίπου ποσοστού που δεν κατέχει ήδη στην ιαπωνική φαρμακευτική.

Από την άλλη πλευρά, η National Australia Bank υποχώρησε κατά 1,4% μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας ότι θα «βάλει στην άκρη» περισσότερα από 245 εκατ. στερλίνες για αποζημιώσεις που σχετίζονται με ασφαλιστικά και άλλα προϊόντα στη Βρετανία.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v