Στο "πράσινο" τα ασιατικά χρηματιστήρια

Έντονες διακυμάνσεις στις αγορές της Κίνας και της Σαγκάης, που "γύρισαν" σε αρνητικό έδαφος ενώ νωρίτερα ενισχύονταν πάνω από 3,6%. Κέρδη στις υπόλοιπες αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών.

Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα κινούνται οι κυριότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω κινήσεις νομισματικής χαλάρωσης από τις Κεντρικές Τράπεζες. Νευρικότητα στις αγορές της Κίνας και της Σαγκάης, οι οποίες ενώ λίγο νωρίτερα «έγραφαν» κέρδη άνω του 3,5%, τώρα έχουν «γυρίσει» σε αρνητικό έδαφος.

Μεγάλες κερδισμένες οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 1%, ενώ με μικρά κέρδη 0,18% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.197,73 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,51% ο δείκτης ASX στις 5.440 μονάδες, κατά 1,05% ο δείκτης Kospi στις 1.924 μονάδες και κατά 0,64% ο δείκτης Hang Seng στις 23.987 μονάδες.

Έντονες διακυμάνσεις στις αγορές της Κίνας και της Σαγκάης, όπου οι δείκτες CSI και Shanghai Composite υποχωρούν κατά 0,3% και 0,2% αυτήν την ώρα, ενώ λίγο νωρίτερα έφτασαν να καταγράφουν κέρδη πάνω από 3,5%. Ο δείκτης CSI κινείται στις 3.547 μονάδες, ενώ στις 3.286 μονάδες διαμορφώνεται ο Shanghai Composite.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v