Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διχασμένοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Νευρικότητα στο Τόκιο με τις αναφορές για κρούσμα Έμπολα στην Ιαπωνία. Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, καθώς το Πεκίνο προχωρά σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Βουτιά 7,48% για την AirAsia.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall Street, με την εξαίρεση του Τόκιο όπου υπάρχει νευρικότητα λόγω των αναφορών για κρούσμα Έμπολα στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Το ευρώ παραμένει κοντά σε χαμηλό 28 μηνών με την προσοχή των αγορών στραμμένη στην Ελλάδα και στην τελική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 17.729 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,72% στις 23.751 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,04% στις 1927 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 1,44% στις 5446 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,17% στις 3163 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 3452 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της AirAsia, που καταγράφει τη μεγαλύτερη βουτιά των τελευταίων 3 ετών με πτώση 7,48% μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρίας που εκτελούσε την πτήση QZ8501.

Στον αντίποδα, ευρεία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των κινεζικών τραπεζών καθώς το πρακτορείο Xinhua αποκάλυψε την Κυριακή ότι επίκειται νέα χαλάρωση των κανόνων για τα υποχρεωτικά αποθέματα των τραπεζών – που ισοδυναμεί με de facto ένεση ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v