Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα προχώρησαν σε μείωση επιτοκίων, ενώ τα στοιχεία για τις επενδύσεις στην Κίνα ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου. Οι ενδείξεις για πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας.

Η χθεσινή άνοδος της Wall Street και η αισιοδοξία για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, δημιουργεί θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,59% στις 146 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,68% στις 20.382,97 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,4% ο δείκτης ASX στις 5.562,6 μονάδες, κατά 0,72% ο δείκτης Hang Seng στις 26.879 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτης Kospi στις 2.056 μονάδες.

 

Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε μείωση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ και η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας προχώρησε σε μείωση του επιτοκίου της, στο ρεκόρ χαμηλό του 1,5%.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η νευρικότητα σε Κίνα και Σαγκάη, με τους δείκτες να "γυρίζουν" σε αρνητικό έδαφος, μετά τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης των επενδύσεων , που έδειξαν βραδύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη, αλλά και σταθεροποίηση στις λιανικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,34% στις 5.088 μονάδες και ο CSI κατά 0,62% στις 5.276 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v