Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα "βαρίδι" για τις ασιατικές αγορές

Η νέα "βουτιά" των κινεζικών μετοχών σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές. Στάση αναμονής από τους επενδυτές για το ελληνικό δημοψήφισμα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, που δέχονται πιέσεις από τη συνεχιζόμενη πτώση των κινεζικών μετοχών (που νωρίτερα έφτασαν να υποχωρούν έως και 6%), με τους επενδυτές να περιορίζουν τα στοιχήματα υψηλού ρίσκου εν αναμονή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς περιορίζουν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται 0,3% υψηλότερα ενώ ουσιαστικά αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.521 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,2% ο δείκτης ASX στις 5.521 μονάδες, κατά 1,44% ο δείκτης CSI στις 4.048 μονάδες και 2,31% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.822 μονάδες, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες Hang Seng και Kospi στις 26.266 μονάδες και 2.105 μονάδες αντίστοιχα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η έντονη πτώση που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι κινεζικές μετοχές έχει θορυβήσει τις αρμόδιες αρχές της χώρας, με τις προσπάθειες που κάνουν για σταθεροποίηση της αγοράς να πέφτουν στο κενό.  Σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει για το ενδεχόμενο "χειραγώγησης της αγοράς".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v