Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο sell-off στις κινεζικές αγορές

Το αρνητικό κλίμα στην Wall σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την Κίνα οδηγούν χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές. Τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Φεβρουάριο του 2007 καταγράφουν οι κινεζικές μετοχές, καθώς "εξανεμίζεται" η θετική επίπτωση από τις κινήσεις στήριξης της αγοράς από την κινεζική κυβέρνηση.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις απώλειες της Wall Street την Παρασκευή και λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την Κίνα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed, όπου εκτιμάται ότι θα γίνει ένα ακόμα βήμα προς την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι κινεζικές μετοχές καταγράφουν την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Φεβρουάριο του 2007, εν μέσω ανησυχιών ότι το ράλι των τριών περασμένων τριών εβδομάδων που προκλήθηκε από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση για στήριξη των αγορών, δεν είναι βιώσιμο.

Οι δείκτες σε Κίνα και Σαγκάη διευρύνουν τις απώλειές τους, με τον Shanghai Composite να καταγράφει πτώση άνω του 8% στις 3.742 μονάδες, ενώ απώλειες 8,26% καταγράφει ο CSI στις 3.831 μονάδες.

Οι απώλειες αποδίδονται στην επιβράδυνση που εμφανίζει η εισροή νέων κεφαλαίων από τις αρμόδιες αρχές στα χρηματιστήρια της Κίνας, αλλά και στα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για τα κέρδη στη βιομηχανία, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8%, με απώλειες 0,95% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.350,1 μονάδες, πτώση 3% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 24.374 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,35% κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.038 μονάδες. Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,4% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.579,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v