Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι εικασίες περί νέας παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για να σταματήσει η πτώση του γουάν δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, με την αγορά της Σαγκάης μάλιστα να οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων δυο μηνών, καθώς επιστρέφει το αίσθημα της αισιοδοξίας στους επενδυτές μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας σε ότι αφορά την υποτίμηση του γουαν. Αντιθέτως, λίγο χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές σε Τόκιο και Αυστραλία.

Το γουάν κινείται σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου, μετά από εικασίες για παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, η οποία μια ημέρα νωρίτερα είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος.

Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,83%, ο δείκτης CSI κατά 0,57%, ο δείκτης Kospi κατά 0,40% και κατά 0,16% ο δείκτης Hang Seng, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,36% κινείται ο δείκτης Nikkei και κατά 0,41% ο δείκτης ASX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v