Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας στον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τα κέρδη στις ασιατικές αγορές. Με "βουτιά" 2,76% η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Τόκιο.

Μικτές τάσεις επικρατούν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση καθώς οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζουν τη διάθεση για ρίσκο. 

Οι ανησυχίες ότι η επερχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας μπορεί να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία φαίνεται να "τρομάζουν" τους επενδυτές, ιδιαίτερα αυτούς που τοποθετούνται σε μετοχές και εμπορεύματα.

Το Τόκιο καταγράφει σημαντικές απώλειες, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά από ένα "μακρύ" Σαββατοκύριακο, καθώς επηρεάζεται καθυστερημένα από τις εξελίξεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά το σκάνδαλο της Volkswagen, ενώ πτωτικά κινείται και το Χονγκ Κονγκ. Αντιθέτως, ήπια άνοδο καταγράφουν οι υπόλοιπες αγορές. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ με πτώση 2,46% στις 17.571,83 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Πτώση 0,66% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.162 μονάδες, κέρδη 1,39% για τον δείκτη ASX στις 5.102 μονάδες και 0,13% για τον δείκτη Kospi στις 1.947 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,76% διαμορφώνεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.139 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης CSI στις 3.286 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v