Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Fed για πιθανή αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο δημιουργεί πιέσεις σε ορισμένες ασιατικές αγορές. Κέρδη για το Τόκιο, λόγω της αποδυνάμωσης του γεν.

Μικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη "νύξη" της Fed περί αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Και αυτό διότι αν και μια αύξηση κανονικά θα αποτελούσε ένδειξη ευρωστίας της παγκόσμιας οικονομιας, ωστόσο έρχεται στην χειρότερη στιγμή για τις εξαγωγικές ασιατικές χώρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας αλλά και της μείωσης του παγκόσμιου εμπορίου. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, κυρίως λόγω της πτώσης της αγοράς της Αυστραλίας έως και 1%. Οι απώλειες για τον ASX διαμορφώνονται αυτήν την ώρα στο 0,89% και στις 5.247 μονάδες. 

Πτώση σημειώνει επίσης ο δείκτης Kospi, κατά 0,16% στις 2.049 μονάδες, ενώ περιορισμένα κέρδη 0,21% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 23.106 μονάδες. 

Αντιθέτως, με κέρδη 1% στις 19.116 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, καθώς οι δηλώσεις Yellen ενίσχυσαν το δολάριο έναντι του γεν, με αποτέλεσμα να δίνετια ώθηση στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, ενώ υψηλότερα κατά 2,7% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.552 μονάδες (νωρίτερα ενισχύονταν έως και 3,5%), και κατά 3,21% ο δείκτης CSI στις 3.745 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v