Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η ανησυχία των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την μεταποίηση σε Κϊνα και Βρετανία, αλλά και την εαρινή έκθεση της Κομισιόν, πιέζουν τις ασιατικές αγορές. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Πτωτική κίνηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εκφράζουν ανησυχία για την ισχνή παγκόσμια ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό, που επηρεάζει τα εμπορεύματα και ενισχύει τη ζήτηση για ομόλογα που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια».

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα και τη Βρετανία σε συνδυασμό με τις υποβαθμίσεις των προβλέψεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1%, ενώ πτώση 1,23% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 5.348 μονάδες, 1,12% ο δείκτης Hang Seng στις 20.445 μονάδες, 0,76% ο δείκτης Kospi στις 1.971 μονάδες.

Μικρότερες οι απώλειες για τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,2% στις 2.986 μονάδες και τον CSI κατά 0,28% στις 3.204 μονάδες.

Σημειώνεται πως η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει και σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v