Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα χαμηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου περιορίζουν την όποια προσπάθεια ανόδου στα ασιατικά χρηματιστήρια. Μαζική στροφή στις ιαπωνικές μετοχές λόγω της υποχώρησης του γεν.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα χαμηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου να συντηρούν το αίσθημα νευρικότητας των επενδυτών.

Νωρίτερα, η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ σε μηνιαία μειώθηκε κατά 0,2%. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση του δείκτη κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, η υποχώρηση του γεν έστρεψε τους επενδυτές στις ιαπωνικές μετοχές, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται 0,3% χαμηλότερα ενώ κέρδη 1,9% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.526 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,23% ο δείκτης ASX στις 5.400 μονάδες, 0,59% για τον δείκτη Kospi στις 1.979 μονάδες και 0,16% για τον δείκτη CSI στις 3.070 μονάδες, ενώ μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.831 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,17% ο δείκτης Hang Seng στις 20.122 μονάδες.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v