Η ενίσχυση του γεν πιέζει τις ασιατικές αγορές

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές μετά τη νέα άνοδο του γεν. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ενεργήσει "αποφασιστικά" για να πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού τονίζει ο διοικητής της. Ανησυχίες για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με το Τόκιο να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, καθώς ενισχύεται το γεν και υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου.

Νωρίτερα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, δήλωσε πως η τράπεζα θα ενεργήσει «αποφασιστικά» για να πετύχει τον στόχο για πληθωρισμό 2%, τονίζοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες πολλές επιλογές πολιτικής στην περίπτωση που αποφασιστεί περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Τη Δευτέρα δημοσίευμα της People's Daily προειδοποιούσε για ύφεση αν η Κίνα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ταχεία πιστωτική επέκταση για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1%, ενώ απώλειες 1,07% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.468 μονάδες.

Κατά 0,96% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 19.725 μονάδες, κατά 0,59% ο δείκτης ASX στις 5.392 μονάδες, κατά 0,53% ο δείκτης Kospi στις 1.966 μονάδες, ενώ οι δείκτες Shanghai Composite και CSI κινούνται 0,12% και 0,2% χαμηλότερα στις 2.832 και 3.083 μονάδες αντίστοια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v