Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στροφή επενδυτών σε "ασφαλή καταφύγια" όπως το γεν και τα ομόλογα εν αναμονή των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με ισχνές συναλλαγές και στροφή σε «ασφαλή καταφύγια» όπως το γεν και τα ομόλογα, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να παραμείνουν στο περιθώριο εν αναμονή των αποτελεσμάτων του σημερινού κρίσιμου δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως πέραν των αναταράξεων στις διεθνείς αγορές, μια νίκη του Brexit θα «έριχνε» την Βρετανική, την Ευρωπαϊκή και ενδεχομένως και την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% υψηλότερα, ενώ κέρδη περίπου 1% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.242 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης Hang Seng στις 20.850 μονάδες και κατά 0,27% ο δείκτης ASX στις 5.363 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,63% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.887 μονάδες, κατά 0,72% ο δείκτης CSI στις 3.111 μονάδες και κατά 0,24% ο δείκτης Kospi στις 1.987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v