Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 9μήνου οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία του IIF που έδειξαν αύξηση στις εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές. "Ποντάρισμα" σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ίσως και τον Σεπτέμβριο. Με προσοχή παρακολουθούνται οι εξελίξεις στην Τουρκία.

Η αύξηση των εισροών κεφαλαίων και η ανάκαμψη των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου καθώς αυξάνονται τα «στοιχήματα» για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ίσως και τον Σεπτέμβριο, «στέλνουν» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών τις ασιατικές μετοχές.

Οι εισροές στα χαρτοφυλάκια τίτλων των αναδυόμενων αγορών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IIF.

Ωστόσο, οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, «συγκρατεί» τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ κέρδη 0,73% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.802 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,7% ο δείκτης Hang Seng στις 22.040 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης ASX στις 5.587 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.049 μονάδες και κατά 0,84% ο CSI στις 3.264 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.011 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v