Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Το χθεσινό ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές, η πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια, αλλά και οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας, πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Καθοδική κίνηση στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το γεν να ενισχύεται έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας ίσως περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Το κλίμα επιβαρύνει το χθεσινό «ξεπούλημα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η υποχώρηση της τιμής του αργού κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, πιέζει τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 1% χαμηλότερα, ενώ με απώλειες 1,88% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.083 μονάδες. Πτώση 1,68% για τον Hang Seng στις 21.756 μονάδες, 1,26% για τον ASX στις 5.551 μονάδες και 0,94% για τον Kospi στις 2.000 μονάδες.

Καλύτερη η εικόνα για τους κινεζικούς δείκτες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI Ιουλίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 51,7 από 52,7 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Shanghai Composite κινείται 0,11% υψηλότερα στις 2.972 μονάδες, ενώ ουσιασιτκά αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης CSI στις 3.187 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v