Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του γεν έδωσε ώθηση στο Τόκιο

Αντίθετη εικόνα για Τόκιο και Κίνα. Οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της BoJ οδηγούν χαμηλότερα το γεν, ενισχύοντας το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ενώ στην Κίνα οι επενδυτές φοβούνται ότι έρχονται αυστηρότεροι περιορισμοί για τα WMPs.

Η διολίσθηση του γεν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής την Παρασκευή, σε συνδυασμό με το πακέτο μέτρων ύψους 28 τρισ. γεν για στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας που προανήγγειλε ο Σίνζο Άμπε, δίνουν ώθηση στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ με κέρδη 1,72% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.664 μονάδες. Πτώση περίπου 1% έναντι του δολαρίου καταγράφει το γεν, στα 105,65 γεν.

Αντιθέτως, πτώση 2,4% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.977 μονάδες και 2,2% ο δείκτης CSI στις 3.197 μονάδες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως η κινεζική κυβέρνηση θα αποφασίσει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για τα προϊόντα διαχείρισης πλούτου (WMP) που επενδύουν σε μετοχές. Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί οι απαιτήσεις για δημοσιοποίηση στοιχείων εταιριών, οι μετοχές των οποίων έχουν πραγματοποιήσει ανεξήγητα έντονες κινήσεις. Εξάλλου χθες, Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για «φούσκες», χωρίς όμως να γίνονται πιο συγκεκριμένοι.

Χαμηλότερα κατά 0,3% ο Hang Seng στις 22.065 μονάδες και 0,11% ο Kospi στις 2.025 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης ASX στις 5.614 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v