Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές αγορές

Το νέο ρεκόρ στη Wall Street και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας "έστειλαν" τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές σε υψηλό μήνα. Η προσοχή στην ΕΚΤ.

Στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα ενισχύονται τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street, ενώ τα ομόλογα κάνουν ράλι καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως η ΕΚΤ θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης.

Η «όρεξη» για ρίσκο «άνοιξε» ακόμα περισσότερο από τα θετικά στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο, καθώς τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν με ποσοστό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,2%, ενώ με κέρδη 1,45% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.765 μονάδες.

Κέρδη 1,15% για τον ASX στις 5.599 μονάδες, 1,37% για τον Kospi στις 2.019 μονάδες και 0,53% για τον Hang Seng στις 22.921 μονάδες, ενώ οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Composite και CSI παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητοι στις 3.220 και 3.475 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v