Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Brexit-Τραμπ

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την αποσαφήνιση των οικονομικών σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ. Ανησυχία για την εξέλιξη της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι ανησυχίες για το «διαζύγιο» Βρετανίας-ΕΕ, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλν Τραμπ, πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen, αυτήν την εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη), αναφορικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ η προσοχή στρέφεται στην επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ και στο αν θα αποσαφηνίσει τα οικονομικά του σχέδια.

Σημειώνεται πως η Wall Street παραμένει σήμερα κλειστή λόγω της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1% στις 19.095 μονάδες.

Πτώση 0,96% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.716 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,53% ο δείκτης Kospi στις 2.065 μονάδες, κατά 0,63% ο Shanghai Composite στις 3.093 μονάδες και κατά 0,32% ο CSI στις 3.309 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινούνταν 0,45% υψηλότερα στις 5.803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v