Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στις κινήσεις του Τραμπ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Η υποχώρηση του δολαρίου στήριγμα για πολλές ασιατικές αγορές. Σε υψηλό τριετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία.

Η προώθηση πολιτικών προστατευτισμού από τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων, η οποία πυροδοτεί εικασίες ότι η κυβέρνησή του ίσως αρκεστεί για την ώρα στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω της αποδυνάμωσης του νομίσματος, προβληματίζει τους επενδυτές, ωστόσο η υποχώρηση του δολαρίου στηρίζει τις ασιατικές αγορές, πλην της Ιαπωνικής.

Οι συζητήσεις περί εμπορικών πολέμων, σχολιάζει το Reuters, έρχονται τη στιγμή που δημοσιοποιούνται στοιχεία που παραπέμπουν σε μια καλοδεχούμενη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως, με την Ιαπωνική μεταποίηση να επεκτείνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών περίπου ετών, αν και οι παραγγελίες για εξαγωγές μειώθηκαν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,55% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.787 μονάδες, λόγω της ανόδου του γεν.

Υψηλότερα κατά 0,68% ο δείκτης ASX στις 5.706 μονάδες, κατά 0,36% ο Hang Seng στις 22.979 μονάδες, κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.145 μονάδες και κατά 0,12% ο CSI στις 3.368 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,14% κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.063 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v