Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Θετικά πρόσημα σε Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Τόκιο, μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ότι το δολάριο είναι υπερβολικά ισχυρό.

Κοντά σε υψηλό τριμήνου σταθεροποιούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από τις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως οι ανησυχίες του Ντόναλντ Τραμπ για την ισχυροποίηση του δολαρίου ωφελούν ορισμένες αγορές της περιοχής.

Ο Τραμπ δήλωσε πως το αμερικανικό νόμισμα είναι υπερβολικά ισχυρό και αυτό δυσκολεύει τις αμερικανικές εταιρείες να ανταγωνιστούν τις κινεζικές. Η δήλωσή του αυτή οδήγησε σε πτώση του δολαρίου σε χαμηλό ενός μήνα, στρέφοντας τους επενδυτές στην αγορά μετοχών εξαγωγικών εταιρειών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,43% υψηλότερα στις 18.894 μονάδες.

Κέρδη 1,18% για τον Hang Seng στις 23.109 μονάδες, 0,12% για τον Shanghai Composite στις 3.112 μονάδες και 0,43% για τον CSI στις 3.340 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κατέγραφε απώλειες 0,36% στις 5.733 μονάδες και 0,06% ο δείκτης Kospi στις 2.070 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v