Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία στις ασιατικές αγορές για τις κινήσεις Τραμπ

Οι αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Σύριους πρόσφυγες και περιορισμούς στην είσοδο πολιτών από επτά χώρες, προβληματίζουν τους επενδυτές, που φοβούνται πως "ρίχνει λάδι στη φωτιά" των γεωπολιτικών κινδύνων.

Πτωτική κίνηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ, έδειξαν στους επενδυτές πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ενεργοποιήσει τις αμφιλεγόμενες προεκλογικές του υποσχέσεις.

Οι παγκόσμιες μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι ε βδομάδων μετά την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει επ’ αόριστον την είσοδο Σύριων προσφύγων και να επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά Μουσουλμανικές χώρες.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο αναλυτής της JPMorgan Asset Management, Yoshinori Shigemi, «οι επενδυτές ανησυχούν καθώς φαίνεται πως βάζει φωτιά στα ήδη υπάρχοντα γεωπολιτικά ρίσκα».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, ενώ με πτώση 1,69% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.041 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,69% ο δείκτης ASX στις 5.675 μονάδες και κατά 0,77% ο δείκτης Kospi στις 2.067 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως πολλές αγορές παραμένουν αυτήν την εβδομάδα κλειστές λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v