Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριμήνου οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις πολιτικές του Τραμπ. Αυξημένες για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το δολάριο όμως να υποχωρεί καθώς η εντεινόμενη αβεβαιότητα ως προς τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οδήγησε ορισμένους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους από την άνοδο του νομίσματος.

Θετική ήταν και η επίδραση των στοιχείων που ανακοίνωσε η Ιαπωνία για τις εξαγωγές της, οι οποίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες τον Δεκέμβριο, παρά το «φάσμα» του αμερικανικού προστατευτισμού που επιβαρύνει το outlook.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,1%, ενώ με κέρδη 1,43% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.057 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,26% ο δείκτης Hang Seng στις 23.010 μονάδες, κατά 0,35% ο ASX στις 5.725 μονάδες, κατά 0,14% ο Shanghai Composite στις 3.146 μονάδες και κατά 0,26% ο CSI στις 3.373 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.066 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v