Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ αναμένονται οι δημοσιονομικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ.

Θετικά πρόσημα στις περισσότερες ασιατικές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, την ώρα που το δολάριο κινείται λίγο χαμηλότερα καθώς δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος στο θέμα των δημοσιονομικών μέτρων από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία ιδιωτικής εταιρείας έδειξαν πως η δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας παρέμεινε ισχυρή τον Ιανουάριο, με τους επιχειρήσεις να ανακοινώνουν αύξηση των παραγγελιών, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,4% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,31% στις 18.976 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,65% ο δείκτης Hang Seng στις 23.279 μονάδες, κατά 0,22% ο Kospi στις 2.077 μονάδες, κατά 0,34% ο Shanghai Composite στις 3.150 μονάδες και κατά 0,13% ο CSI στις 3.368 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,12% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX στις 5.665 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v