Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Nikkei στο Τόκιο. Βαρίδι η άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου. Πιέσεις σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ. Στην ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο την Τρίτη στρέφονται οι επενδυτές.

Προσεκτική στάση διατήρησαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τις περισσότερες να κλείνουν στο κόκκινο, εν όψει της ομιλίας Τραμπ στο Κογκρέσο την Τρίτη και μιας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφηκαν στην ιαπωνική αγορά λόγω της ανόδου του γεν, που κινείται στο υψηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στα 112 γεν. 

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στις  με πτώση 0,9% στις 19.107 μονάδες και μεγαλύτερες πιέσεις για τις μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τις τράπεζες. 

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, οι πιέσεις ήταν ηπιότερες, με τον δείκτη Kospi στην Κορέα να υποχωρεί 0,41% ενώ οι δείκτες αναφοράς στις αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ εμφάνισαν πτώση 0,2% και 0,4% αντίστοιχα. 

Πτώση 0,76% στις 3.228 μονάδες εμφάνισε ο Shanghai στην κινεζική αγορά. 

Οι αγορές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του αμερικανού Προέδρου στο Κογκρέσο την Τρίτη. 

Επίσης, οι αγορές περιμένουν περισσότερα στοιχεία από τους αξιωματούχους της Fed τις επόμενες εβδομάδες, για το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων το Μάρτιο. Τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v