Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ανησυχεί τους επενδυτές, ενώ στην Κίνα το Κοινοβούλιο αναμένεται να "στείλει μήνυμα" για επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Βουτιά στις μετοχές της Ν. Κορέας μετά την απόφαση του Πεκίνου να σταματήσει η πώληση ταξιδιωτικών πακέτων προς τη χώρα.

Σε αρνητικό πεδίο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού που θα φέρει η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ στην Κίνα οι επενδυτές αναμένουν την ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση που πιθανότατα θα «στείλει μήνυμα» για επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Ισχυρές πιέσεις στη Νότια Κορέα, μετά από αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ πως η Κίνα διέταξε τους tour operators στο Πεκίνο να σταματούν να πωλούν ταξιδιωτικά πακέτα προς τη χώρα, σε μια κίνηση που εικάζεται πως αποτελεί «αντίποινα» στην ανάπτυξη αμερικανικού πυραυλικού συστήματος έξω από τη Σεούλ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,9%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,49% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.469 μονάδες.

«Βουτιά» 1,07% για τον δείκτη Kospi στις 2.080 μονάδες, απώλειες 0,58% για τον Hang Seng στις 23.587 μονάδες, 0,78% για τον ASX στις 5.775 μονάδες, 0,53% για τον Shanghai Composite στις 3.212 μονάδες και 0,45% για τον CSI στις 3.419 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v