Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ και Fed δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές

Οι ηπιότεροι τόνοι του αμερικανού προέδρου σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα, οδηγούν υψηλότερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ήπιες πιέσεις στην Κίνα.

Ο λιγότερο «πολεμικός» τόνος του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο, ενθάρρυνε τους επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ ανοδικά κινείται το δολάριο καθώς αυξάνονται τα «στοιχήματα» για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν των μήνα.

Η αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα θα σηματοδοτούσε την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομική επέκταση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενισχύεται κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 19.564 μονάδες, έχοντας νωρίτερα αγγίξει υψηλό 14 μηνών.

Κέρδη 1,21% για τον ASX στις 5.820 μονάδες, 0,54% για τον Kospi στις 2.102 μονάδες και 0,35% για τον Hang Seng στις 23.860 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,11% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.243 μονάδες και κατά 0,31% ο CSI στις 3.447 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v