Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση για τις ασιατικές αγορές η νίκη Μακρόν

Σε υψηλό πέντε μηνών το ευρώ, πτώση 1,2% για τον χρυσό, μετά τη νίκη Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, καθώς επιστρέφει η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Ισχυρές πιέσεις στην Κίνα καθώς το Πεκίνο κάνει κινήσεις για περιορισμό της υψηλότερου κινδύνου χρηματοδότησης.

"Ανάσα" δίνει στα ασιατικά χρηματιστήρια η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ωστόσο το κλίμα επιβαρύνεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις με επίκεντρο τη Β. Κορέα.

Το ευρώ άγγιξε υψηλό πέντε μηνών νωρίτερα, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά περίπου 1,2%, μετά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, καθώς οι επενδυτές «φεύγουν» από τους τίτλους που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια».

Ισχυρές πιέσεις στα χρηματιστήρια της Κίνας, μετά τις αναφορές στα ΜΜΕ πως το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να ανεχτεί μεγαλύτερη μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές κάνουν κινήσεις για πάταξη της σκιώδους τραπεζικής και του κερδοσκοπικού trading.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,44% στις 18.888 μονάδες, λόγω της αποδυνάμωσης του γεν.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης Hang Seng στις 24.046 μονάδες, κατά 0,19% ενισχύθηκε ο δείκτης ASX στις 5.896 μονάδες και κατά 0,24% ο Kospi στις 2.169 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 1,85% στις 3.114 μονάδες και 1,53% ο CSI στις 3.413 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v