Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του πετρελαίου. Νέα "ένεση" ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας μέσω μεσοπρόθεσμου δανεισμού.

Μικτή η εικόνα και σήμερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ισχνές χθεσινές επιδόσεις της Wall Street να παρασύρουν χαμηλότερα ορισμένε αγορές, ενώ  το πετρέλαιο συνεχίζει το ράλι εν μέσω αισιοδοξίας για μειώσεις την παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η αρμόδια ρυθμιστική τραπεζική αρχή ξεκίνησε έκτακτη αποτίμηση του ρίσκου των νέων επιχειρηματικών πρακτικών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ νωρίτερα σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σε νέα «ένεση» ρευστότητας μέσω μεσοπρόθεσμου δανεισμού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,3% και ο ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατά 0,45% στις 19.872 μονάδες.

Απώλειες 0,78% για τον δείκτη ASX στις 5.866 μονάδες και 0,34% για τον Kospi στις 2.288 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται υψηλότερα κατά 0,21% στις 25.178 μονάδες, κατά 0,68% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.082 μονάδες και κατά 0,71% ο CSI στις 3.380 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v