Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στις ασιατικές αγορές για τη νίκη Μακρόν. Άγγιξε υψηλό εξαμήνο το ευρώ. Ανησυχία στην Κίνα για την αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων της αγοράς.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ αγγίζει υψηλό εξαμήνου έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, όμως, δεν κράτησε για πολύ τα κέρδη του, με ορισμένους «παίκτες» της αγοράς να επικαλούνται τις αβεβαιότητες ως προς το αν το νέο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει ράλι 2,25% στις 19.883 μονάδες.

Κέρδη 0,84% για τον Kospi στις 2.260 μονάδες, 0,49% για τον ASX στις 5.892 μονάδες και 0,35% για τον Hang Seng στις 24.562 μονάδες.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η  αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων στην Κινεζική αγορά  θα ακυρώσει την επίπτωση από την ισχυρή ανάπτυξη των εξαγωγών της χώρας.

Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,92% στις 3.074 μονάδες και 0,94% ο CSI στις 3.350 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v