Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed. Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου η ανάπτυξη του κινεζικού τομέα υπηρεσιών. Κλειστό μέχρι και αύριο Παρασκευή το Τόκιο λόγω αργίας.

Μικτή παραμένει η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την υποτονική συνεδρίαση στη Wall χθες, ενώ το αμερικανικό δολάριο παραμένει σε υψηλό έξι εβδομάδων μετά τις ανακοινώσεις της Fed, η οποία άφησε να εννοηθεί πως παραμένει σε τροχιά για δυο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Σταθεροποιητικά τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη στις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης αντιστάθμισαν τα στοιχεία που έδειξαν πως η ανάπτυξη του Κινεζικού τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 12 μηνών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,4%. Κέρδη 0,75% για τον δείκτη Kospi στις 2.236 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,39% στις 24.600 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης ASX στις 5.899 μονάδες. Ουσιαστικά αμετάβλητοι οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.134 και 3.412 μονάδες.

Κλειστό, λόγω αργίας, παραμένει μέχρι και αύριο το χρηματιστήριο του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v