Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξιες παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Συρρίκνωση για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας. Σε ιστορικό υψηλό τα εταιρικά κέρδη τριμήνου στην Ιαπωνία.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη μετά το υψηλό διετίας της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι οικονομικές και γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Μεγαλύτερες οι πιέσεις στην Κίνα, όπου ο PMI συρρικνώθηκε τον Μάιο για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες. Αντιθέτως, το Τόκιο καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως τα επαναλαμβανόμενα εταιρικά κέρδη πρώτου τριμήνου ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 1% υψηότερα στις 19.851 μονάδες.

Κατά 0,47% ενισχύεται οι δείκτης Hang Seng στις 25.780 μονάδες, κατά 0,14% ο ASX στις 5.769 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.344 μονάδες, κατά 0,31% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.107 μονάδες. Ουσιαστικά αμετάβλητος στις 3.493 μονάδες ο δείκτης CSI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v