Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εμφανίζοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τα τέλη Απριλίου. Οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στο επίκεντρο.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του τελευταίου μήνα καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με βοήθεια από τη Wall Street, αν και το δολάριο δέχεται εκ νέου πιέσεις καθώς οι πολιτικές αναταράξεις στη Ουάσινγκτον υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομική πολιτική.

Η σημερινή είναι η μεγαλύτερη άνοδος που καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές από τις 25 Απριλίου, συμβάλλοντας στην άνοδο 17% που καταγράφει ο MSCI αναδυόμενων μετοχών, έναντι της αύξησης 8% που καταγράφει ο παγκόσμιος δέικτης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 7,5% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι του 7,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές, και οι εισαγωγές κατά 15,1% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 14,8%.

Στο επίκεντρο έρχεται αυτήν την εβδομάδα και η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, που εκτιμάται πως θα αποφασίσει παράταση του περιορισμού παραγωγής πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη 0,9%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,33% στις 19.656 μονάδες.

Κέρδη 0,91% για τον Hang Seng στις 25.404 μονάδες, 0,74% για τον ASX στις 5.811 μονάδες και 0,58% για τον Kospi στις 2.301 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,39% στις 3.078 μονάδες και ο CSI οριακά χαμηλότερα στις 3.403 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v