Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Απογοήτευσαν τους επενδυτές οι αποφάσεις της σύσκεψης του ΟΠΕΚ. Πιέσεις στη στερλίνα μετά τη δημοσκόπηση που δείχνει οτι μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών εν όψει των Βρετναικών εκλογών.

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την απόφαση του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου (κάτω από τα 49 δολάρια το αμερικανικό αργό, προς τα 51 δολάρια το Brent) και οι επενδυτές να στραφούν σε τίτλους μικρότερου κινδύνου.

Στη χθεσινή σύσκεψη του ΟΠΕΚ στη Βιέννη συμφωνήθηκε η παράταση της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου για εννέα μήνες, κάτι που είχαν ήδη προαναγγείλει Σαουδική Αραβία και Ρωσία. Οι επενδυτές από την πλευρά τους, έχοντας ήδη προεξοφλήσει αυτήν την παράταση, περίμεναν κάτι περισσότερο από τη σύσκεψη, το οποίο όμως δεν ήρθε.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται και η στερλίνα, μετά τη δημοσκόπηση του YouGov που έδειξε πως μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Μέι εν όψει των πρόωρων εκλογών του Ιουνίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% χαμηλότερα και κατά 0,53% υποχωρ3εί ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.708 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 25.631 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, και στις 3.110 μονάδες ο Shanghai Composite, ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,67% στις 5.789 μονάδες και κατά 0,29% ο CSI στις 3.475 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται υψηλότερα κα΄τα 0,55% στις 2.335 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v