Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές, ενόψει βρετανικών εκλογών και συνεδρίασης της ΕΚΤ αύριο. Οι αγορές ακόμη «χωνεύουν» τη διακοπή των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κατάρ και αραβικών κρατών.

Μικτή και πάλι σήμερα η εικόνα στην Ασία, καθώς οι αγορές παραμένουν σε στάση αναμονής ενόψει τριών πιθανών κινδύνων την Πέμπτη: των γενικών εκλογών στη Βρετανία, της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της κατάθεσης του πρώην διευθυντή της FBI, Τζέιμς Κόμι, στη Γερουσία για την έρευνα στον Μάικλ Φλιν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 0,1%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει άνοδο 0,03% στις 19.987 μονάδες.

Μικρή άνοδο 0,06% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 5.671 μονάδες, άνοδο 0,98% εμφανίζει ο Shanghai Composite στις 3.132 μονάδες, ο CSI ενισχύεται 1% στις 3.507 μονάδες, ενώ υποχωρεί κατά 0,18% ο Hang Seng στις 25.950 μονάδες.

Αύριο στις βρετανικές εκλογές προβλέπεται να επικρατήσει η Τερέζα Μέι, με σημερινή δημοσκόπηση να δίνει στους Συντηρητικούς νίκη με μεγαλύτερη πλειοψηφία απ’ ό,τι αναμενόταν προηγούμενα -άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το Μάιο κατέδειξε πως το Κόμμα της πρωθυπουργού ενδέχεται να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο μεταξύ ο Τζέιμς Κόμι πρόκειται να καταθέσει την ίδια μέρα ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας που ασχολείται με υποθέσεις Πληροφοριών, επάνω στο αν ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αναμειχθεί στην έρευνα ενάντια του πρώην συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν.

Παράλληλα η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν πιο αισιόδοξο τόνο για την οικονομία της ευρωζώνης.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν έπειτα από μικρή άνοδο που σημείωσαν στη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να «χωνεύουν» την είδηση πως αρκετά αραβικά κράτη, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v